17 Eylül 2011 Cumartesi

Yeşil Binalar ve Sertifika Sistemleri Semineri Yapıldı

Yeşil Binalar ve Sertifika Sistemleri Semineri Yapıldı



Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Ankara Temsilciliği’nin organize ettiği “Yeşil Binalar ve Sertifika Sistemleri” semineri 6 Kasım 2010 Cumartesi günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademi Salonu’nda gerçekleştirildi. Berkay Somalı ve Serkan Emin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerin Oturum Başkanlığı’nı Bünyamin Ünlü yürüttü.


İlk bölümde konuşmacılardan Berkay Somalı sertifikalı binalar hakkında genel bilgi vererek, sertifikalı binaların kategorilerini ve sertifika seviyelerini yurt dışından örneklerle anlattı. Yeşil binaların maliyetlerini standart binalarla kıyaslayan Somalı, yeşil binaların tasarım ve projelendirme, inşaat malzemesi, inşaat işçilik ve elektromekanik sistem değerlerini verilerle açıkladı.


Seminerin ikinci bölümünde ortak bir sunum gerçekleştiren konuşmacılar, enerji verimliliği, suyun verimli kullanımı, eski malzemelerin değerlendirilmesi, atık ve geri dönüşüm sistemleri, arazi kullanımı ve ekoloji, çevre kirliliği konularında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Seminer Ankara Temsilciliği’nin konuşmacılara teşekkürüyle son buldu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen makale hakkında bir yorum yapınız.