17 Eylül 2011 Cumartesi

Nemli Hava ve Pratik Psikrometri Kullanımı Semineri Yapıldı

Nemli Hava ve Pratik Psikrometri Kullanımı Semineri Yapıldı





Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Denizli İl Temsilciliği tarafından mesleki eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen “Nemli Hava ve Pratik Psikrometri Kullanımı” konulu seminer, 26 Kasım 2010 Cuma günü Denizli MMO Yeni Bina Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.  Oturum Başkanlığı’nı Prof. Dr. Rasim Karabacak’ın yürüttüğü seminere Müjdat Şahan konuşmacı olarak katıldı.



Seminerin ilk bölümünde nemli hava, ideal gaz yasaları, insan-yaşam ve prikrometri hakkında bir sunum gerçekleştiren Şahan; ikinci bölümde psikrometrik kart oluşturulması, psikrometrik kart anahtarları ve karta veri girişi konularını anlattı. Son bölümde psikrometrik kart üzerinde proses çözümlerine değinen konuşmacı; karışım havası, ısıtma ve soğutma prosesleri, nemlendirme ve nemsizleştirme prosesleri, yaz-kış iklimlendirmeleri ve termodinamik hesaplamalar konusunda katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Seminer, soru ve cevap bölümünün ardından Denizli İl Temsilciliği’nin konuşmacı ve oturum başkanına teşekkürüyle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen makale hakkında bir yorum yapınız.