17 Eylül 2011 Cumartesi

Klima Santrallerinde Enerji Verimliliği ve Seçim Kriterleri Semineri Yapıldı

Klima Santrallerinde Enerji Verimliliği ve Seçim Kriterleri Semineri Yapıldı





Türk Tesisat Mühendisleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından organize edilen “Klima Santrallerinde Enerji Verimliliği ve Seçim Kriterleri” semineri 6 Kasım 2010 Cumartesi İTÜ Makina Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığı’nı Dr. Mustafa Bilge’nin yürüttüğü seminere Ömer Tüzer ve Erkan Tuncer konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin ilk bölümünde Oturum Başkanı Bilge’nin, Fan debi ölçümünde örnek cihazlarını tanıtımının ardından Ömer Tüzer’in sunumuna geçildi.İhtiyaca uygun seçim kriterleri belirlenerek imalat yapılmasının önemine dikkat çeken Tüzer; seçim kriterleri uygun olursa performansın yüksek olacağını, uygun olmayan kriterlere göre yapılan imalatta ise maliyetin yükseleceğine söyledi. Klima santrallerinde seçim kriterleri hakkında teknik bilgiler veren konuşmacı, enerji tasarrufu hedefleniyorsa klima santralinin konumunun çok önemli olduğunu belirtti.

Seminerin ikinci bölümünde Erkan Tuncer’in sunumuna geçildi. Enerjinin önemine dikkat çeken Tuncer, AB’de enerji hedefleri, planlamalar ve uygulamalardan örnekler vererek klima santrali standartlarını anlattı. Enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuzu belirten konuşmacı, klima santrallerinde verimliliğin önemini belirterek santrallerde ömür boyu maliyet hesabı yapılarak verimliliğin artırılabileceğini; en uygun fan ve en uygun santral kurulum yeri seçiminin maliyeti düşüreceğini söyledi.Geniş bir katılımın sağlandığı seminer, katılımcılardan gelen öneri ve soruların ardından İstanbul Temsilciliği’nin konuşmacılara teşekkürüyle son buldu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen makale hakkında bir yorum yapınız.