17 Eylül 2011 Cumartesi

Daire İstasyonu Konsepti Analizi Anlatıldı

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından organize edilen “Daire İstasyonu Konsepti Analizi” semineri 12 Şubat 2011 tarihinde İTÜ Makina Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Arısoy’un yürüttüğü seminere Jan Eric Thorsen konuşmacı olarak katıldı.

Daire istasyonlarına genel bakış olarak geçen ilk bölümde Thorsen; daire istasyonu analizi, daire istasyonu kontrol kavramı hakkında genel bilgi vererek uygulamanın beraberinde getirdiği avantajları anlattı. Isı kaybının en aza indirilmesi ve enerji verimliliğinde artış için Danimarka’da uygulanan daire istasyonlarından örnekler veren konuşmacı, geçmiş yıllardaki enerji tüketimiyle sistemin kullanılmaya başlandığı tarihten sonraki verileri kıyasladı.

Seminerin ikinci bölümünde daire istasyonu konseptinin veri avantajlarını enerji tasarrufu, yatırımlar, konfor ve sağlık olarak dört ana başlıkta toplayan Eric Thorsen; sistemin bağlantı şeması, daire istasyonu borulama sistemi ve yatırımlardan Arhus örneği hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Geleneksel istasyonlar ve daire istasyonu konseptinin genel olarak karşılaştırmasını yapan konuşmacı hangi bölgelerden nasıl tasarruf sağlanabileceği konusunda teknik veriler sundu.

Son bölümü soru cevap şeklinde geçen seminer, İstanbul Temsilciliği’nin konuşmacı ve oturum başkanına teşekkürüyle tamamlandı.


 


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen makale hakkında bir yorum yapınız.