17 Eylül 2011 Cumartesi

İnşaat Sektöründeki Gelişmeler Semineri Yapıldı

İnşaat Sektöründeki Gelişmeler Semineri Yapıldı


Türk Tesisat Mühendisleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen 2010-2011 yılı eğitim seminerlerinin ilki 9 Ekim 2010 Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığı’nı ISKAV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk’un yürüttüğü “İnşaat Sektöründeki Gelişmeler” konulu seminere Prof. Dr. Kerem Alkin konuşmacı olarak katıldı.


Sunumuna dünyada görülen küresel mali krizin anatomisi ve krizin dünya ekonomisine etkilerini anlatarak başlayan Kerem Alkin Amerika, Avrupa Birliği ve Türkiye’den ekonomik önlem paketlerine örnekler verdi. Bankacılık sektöründeki yüksek faiz oranlarının borçlanmayı etkilediğini bunun da inşaat sektörüne olumsuz yansıdığını belirten Alkin, Türkiye’de inşaat sektörünün ayağa kalkabilmesi için bankaların kredi kullandırma sürecinin uzatılması gerektiğini ancak bu sürenin şu an çok kısa olduğunu söyledi.


Geçtiğimiz dönemde dünyada ekonomik büyüme gösteren ülkelerden örnekler veren konuşmacı, dünya ekonomisinde büyüme sağlanabilmesi için Türkiye’nin de içinde yer aldığı 11 gelişmekte olan ülkenin büyüme sağlaması gerektiğini söyleyerek Türkiye’nin önemine dikkat çekti. Kerem Alkin önümüzdeki 10 yıllık süreçte ihracata dayalı büyüme yerine güçlendirilmiş iç tasarruf ve ondan beslenen iç talebe bağlı bir büyüme stratejisinin Türkiye’de hakim olacağını belirterek buradaki temel noktanın ülke para biriminin değer kazanması olduğunu söyledi. İnşaat sektöründeki hareketliliğin işsizliği azalttığını bunun da büyümeye katkı sağlayacağını işaret eden Prof. Dr. Kerem Alkin, devletin vergi oranlarını ve maliyetleri düşürme gibi önlemler alması gerektiğini savundu.


Son bölümünde katılımcılardan gelen soruların cevaplandığı eğitim semineri, İstanbul Temsilciliği’nin konuşmacı ve oturum başkanına teşekkürüyle sona erdi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen makale hakkında bir yorum yapınız.